Curacao

Een aantal praktische zaken die handig zijn om te weten over Curacao en uw verblijf  in de villa. De villa wordt beheerd door een Nederlandse beheerder,  die u bij aankomst zal ontvangen en wegwijs  zal maken in de villa.  Ze woont ook zelf op Grote berg  dichtbij Villa SeruGrandi, u kunt dus altijd met al uw vragen en verzoeken bij haar terecht. De villa is geheel gelijkvloers en zonder drempels, dat is koel, overzichtelijk en dat betekent geen trappenlopen en rolstoelvriendelijk.

Vliegen

U kunt met KLM, en Tui fly rechtstreeks en in sommige gevallen met een korte tussenstop op Aruba of Bonaire  naar Curacao vliegen.

Bagage

Bij de meeste maatschappijen mag u max. 23 kg bagage meenemen (bekijk de bagagevoorwaarden die voor uw specifieke tickets gelden). De villa is van alle gemakken voorzien u hoeft dus geen handdoeken, strandlakens of beddengoed mee te nemen. Ook zijn er in de villa de nodige babyspullen aanwezig.

Paspoort en visum

Als u in het bezit bent van een Nederlands paspoort heeft u geen visum nodig. Uw paspoort moet wel nog minimaal 6 maanden geldig zijn. In het vliegtuig krijgt u een kaart waarop u uw persoons- en verblijfsgegevens moet invullen. De helft wordt door de Curacaose ‘immigratiedienst’ ingenomen en de andere helft bewaart u en moet u bij vertrek weer inleveren.

Routebeschrijving

De villa ligt op slechts 10 minuten (met de auto) van de luchthaven Hato. Het adres is grote berg, Curacao. U ontvangt een gedetailleerde routebeschrijving bij de boeking.

Tijdsverschil

Het is op Curacao in de winter vijf uur vroeger en in de zomer zes uur vroeger dan in Nederland.

Munt en wisselkoers Curacao

Op Curacao betaalt men met de Antilliaanse gulden (ANG), ook wel Nafl: Nederlands-Antilliaanse florijn. De Antilliaanse gulden is gekoppeld aan de dollar. De Amerikaanse dollar is ook een wettig betaalmiddel op Curacao. U kunt dollars en guldens pinnen of betalen met uw creditcard (ook in de supermarkt). Voor een snelle globale omrekening: guldens gedeeld door twee min een beetje is euro of kijk op wisselkoers.nl voor de actuele wisselkoersen.

Vervoer op Curacao

Taxi

Op het vliegveld staan altijd voldoende taxi(busjes) die u in een ritje van 10 minuten naar de villa brengen. Taxi’s op Curaçao zijn te herkennen aan het bord en de letters TX op de kentekenplaat. Er wordt niet met taximeters gewerkt maar met vaste tarieven voor de verschillende wijken en zones van het eiland. Informeer altijd eerst naar de prijs voor u instapt. 

Auto

Curaçao heeft zoveel te bieden dat u eigenlijk niet zonder auto kunt. Huur dus een auto om het eiland te ontdekken. Op het vliegveld zitten lokale en internationale autoverhuurbedrijven maar u kunt ook direct via onze site een auto boeken. U neemt gewoon op u gemak een taxi naar de villa en daar staat de auto voor u klaar.

Antillianen zijn ook in het verkeer heel relaxed dus er wordt over het algemeen rustig en veilig gereden. Terwijl u van uw vakantie geniet wordt er op Curacao natuurlijk gewoon gewerkt, houd er dus rekening mee dat het in de spits druk kan zijn op de wegen van en naar Willemstad. Er zijn op Curacao voldoende grote en kleine tankstations. Handig om te weten is dat men vooraf moet betalen en dat men dan de pomp voor u aanzet zodat u de hoeveelheid brandstof kunt tanken waarvoor u betaald heeft.

Bus

Het openbaar vervoer op Curacao is geregeld in de vorm van busjes (het konvooi en de particuliere bus). De bussen zijn te herkennen aan het woord BUS op de kentekenplaat.

Fiets

Over het algemeen is Curacao veilig maar het is raadzaam om in de avonduren niet te gaan lopen of fietsen.. Op Curacao zijn geen fietspaden dus het is niet raadzaam om langs doorgaande wegen te fietsen. Er zijn wel  vele mooie mountainbikeroutes door onder andere zoutpannen, langs de ruige noordkust of over oude plantages. Ook met kinderen is mountainbiken op Curacao een leuke activiteit.

Boodschappen en openingstijden

De supermarkten op Curacao zijn de hele dag geopend (van 8.00 tot 18.00 uur) en de Centrum Supermarkt (op 10 minuten afstand van de villa) is ook op zondag geopend dus als u op zaterdagavond aankomt kunt zondag rustig uw ontbijt- en andere boodschappen doen. Er is een pinautomaat bij de Centrum Supermarkt. Bij iedere supermarkt worden uw boodschappen voor u ingepakt en naar uw auto gebracht het is gebruikelijk om de inpakjongens enkele Antilliaanse guldens te geven. De meeste winkels op Curacao zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 8.00 tot 18.00 uur. Tussen 12.00 en 14.00 uur zijn winkels als kledingzaken gesloten.

Elektrische apparatuur en internet

In de villa kunt u zowel over 110 als over 220 volt beschikken. Uiteraard kunt u in de villa over gratis wifi beschikken, de code staat in het welkomsboek.

Drinkwater

Het drinkwater op Curacao is veilig en heerlijk drinkwater. Het drinkwater bevat geen chloor, het is zacht, heeft bijna geen calcium en het is geur- en smaakloos. U kunt het kraanwater in de villa dus prima drinken.

Vaccinaties Curacao

Voor uw vakantie op Curacao heeft u geen vaccinaties nodig. Het is raadzaam muggenspray mee te nemen (een goede spray is Care Plus met 40% Deet verkrijgbaar bij de Nederlandse ETOS, let op niet geschikt voor zwangere vrouwen en baby’s) en natuurlijke goede bescherming tegen de zon. Curacao is hygiënisch en schoon, dus kunt u overal genieten van al het eten en drinken dat u voorgezet wordt.